Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, šunku na proužky. Na hrubém struhadle si do misky nastrouháme nivu. V hlubší pánvi (používám wok) rozehřejeme 3 lžíce oleje a na prudším ohni orestujeme kuřecí maso. Zeslabíme plamen, maso mírně okořeníme grilovacím kořením (necelá zarovnaná lžička), moc nesolíme, nejlépe vůbec, niva je slaná! dosolit se může na konci, a přidáme nakrájený pórek, šunku, krátce osmahneme a přidáme nastrouhanou nivu. Vše zalijeme vývarem (nebo vroucí vodou, když nemáme vývar) a povaříme za občasného míchání tak dlouho, až se niva rozpustí. Přilijeme šlehačku, prohřejeme a dochutíme pepřem, případně pokud je potřeba, dosolíme. Podáváme s rýží, kuskusem nebo vařenými brambory.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek